U13: Kornis Dávid a vezetőedzői pozícióban

A bajnokság őszi szakaszának lezárultát követően, a téli futsal, valamint a tavaszi bajnoki folytatást megelőzően az Egyesület vezetése a váltás mellett döntött a vezetőedzői pozíciót illetően.

Wendler Gábor közel másfél éves munkáját megköszönve Kornis Dávid került kinevezésre és látja el a vezetőedzői feladatokat 🤝

Dávid Csepelről érkezett Hozzánk és edzői munkája mellett profi erőnléti, valamint sportrehabilitációs szakemberként élsportolókkal foglalkozik a hétköznapokban ⚽️💪

Dáviddal kinevezését követően beszélgettünk:

🎤Aki nem ismerne, mit lehet tudni Kornis Dávidról?

🗣Civil foglalkozásomat tekintve erőnléti és sportrehabilitációs szakemberként dolgozom a saját vállalkozásomban. Nap mint nap élvonalbeli, valamint válogatott sportolókkal dolgozok együtt immár négy éve, hogy teljesítményük folyamatosan javuljon és egy új szintet érjenek el. Nem csupán futballistákkal foglalkozom, hiszen vannak nálam például birkózók, vagy éppen jégkorongozók is. Mindemellett táplálkozási szakértőként is tevékenykedem.

Mivel a labdarúgás egy örök szerelem, edzősködöm is. Tavalyi szezonban a csepeli U13-as korosztály vezetőedzői pozícióját töltöttem be.

🎤Honnan a labdarúgás szeretete?

🗣Mint oly sokaknál, ez nálam is már gyerekkorban elkezdődött. Ráadásul mivel a testvérem igen magas szintig vitte ebben a sportágban, így szinte a pályákon és a pályák körül nőttem fel. Aztán a testvérem mellett kezdtem el az edzősködést is, majd megörökölve csapatát bizonyíthattam azt, hogy a futballról alkotott elképzeléseimet hogyan tudom a gyakorlatban is kivitelezni.

🎤Melyek ezek a futballról alkotott elképzelések?

🗣Támadó focit szeretnék játszani. Alázatosságban, küzdésben és csapatban hiszek. Olyan csapatot szeretnék látni és azért dolgozom, hogy ezek az ismérvek rögtön felismerhetőek legyenek, bárkivel is játszunk.

Azt gondolom továbbá, hogy nekem a legfontosabb feladatom a nagypályás futballra, valamint magasabb szintre való felkészítés utánpótlás vezetőedzőként.

🎤Hogyan tudod hasznosítani civil munkádból fakadó ismereteidet vezetőedzőként?

🗣Az erőnléti edzés alatt ma már nem „gyúrást” kell érteni, hanem koordinációt, stabilitást, robbanékonyság és gyorsaság fejlesztést, továbbá preventív edzések keretében a sérülés megelőzést.

Ezeke mind olyan elemek, amelyek nem csupán ötvözhetők, hanem ötvözendők a labdarúgó edzésekkel. Hiszek abban, hogy az edzéseken ezekre is hangsúlyt kell fektetni.

🎤Milyen motivációval érkeztél?

🗣Nagy bennem a bizonyítási vágy. Elsősorban magamnak szeretnék bizonyítani, emellett pedig azoknak, akik nem hisznek Bennem. Ez utóbbi mindig erősít abban, hogy igenis meg tudom állni a helyem és el tudom érni a kitűzött céljaimat.

Az is egy motiváció számomra, hogy olyan dologgal foglalkozhatok, amit szeretek és ez plusz töltetet ad abban, hogy minél jobb legyek benne.

🎤Mikor lennél elégedett az itt töltött időszakodat illetően?

🗣Azt gondolom, hogy egy edző akkor lehet elégedett, ha sikerül átadni azt a gyerekek számára, amit szeretne. Ha viszontátom azt – eredménytől függetlenül – amit edzéseken gyakorolunk, akkor már elégedett leszek.

Ha a srácok úgy tudnak fejlődni, ahogy azt elterveztem akkor az siker.

Az igazi elégedettség viszont az lesz, ha nem csupán én látom majd így, hanem a szülők és a vezetőség is.

Nagy szeretettel köszöntünk Dávid, sok sikert Nálunk 🤝🙏

Mert itt focizni jó

Hajrá Telek!