Felnőtt: Rajtra készen – interjú Taskovics Erik vezetőedzővel

Egy nappal a bajnoki rajt előtt felnőtt csapatunk vezetőedzőjével, Erik Taskovics vezetőedzővel beszélgettünk felkészülésről, célokról és szezonnyitóról.

🎤Hogy sikerült a felkészülés? Amit eredetileg elterveztél, azt sikerült megvalósítani?

🗣 A felkészülés „munka-mennyiségét” elvégeztük, viszont ha mindezt egyénekre lebontjuk, akkor nem ennyire derűs a kép. A nyári felkészülésünket – de gondolom ezzel minden amatőr csapat így van – nagymértékben befolyásolták a nyaralások és fesztiválok. Amit meg tudok érteni, de nem tudok elfogadni.

🎤 A felkészülési időszakban lejátszott edzőmeccseken látottakkal mennyire voltál elégedett?

🗣 A mi életünkben az edzőmeccsek mindig kevesebbet adtak, mint a bajnokik. Most ugyanakkor egy picit többet kaptam játékban, hozzáállásban és akaraterőben.

Évről évre fejlődünk és érzik a játékosok, hogy tenniük kell azért, hogy bekerüljenek a csapatba.

🎤 A játékosállományt illetően a keret magja együtt maradt, de azért voltak mininális változások. Mennyire vagy elégedett a keret összetételével?

🗣 A távozók kapcsán megemlíteném Urbán Petit, akinek hiányát emberileg nagyon-nagyon sajnálom, mert nem csak hozzám állt közel a mentalitásával és hozzáállásával, hanem a csapat egészéhez. A személye, a karaktere hiányzik majd az öltözőből.

Győri Barna távozása játékban is magas minőséget képviselt a csapatban, de meg kellett érteni, hogy tehetséges edzőként olyan lehetőséget kapott, amelyet el kellett fogadni. Sok sikert kívánok nekik.

Az érkezők kérdésére rátérve gyakorlatilag sem én, sem pedig a klub nem hajlandó „betérdelni” azoknak a kéréseknek vagy inkább követeléseknek, amelyek a megyei futballban most végbe mennek.

Bizonyosságot is nyert mindez, hiszen találtunk két olyan fiatal titánt (gyarmati Dominik és Szabó Bence személyében) akikkel szívesebben foglalkozok, mint a „körzeti sztárokkal”. Ők még tanulni akarnak.

Emellett örömteli, hogy olyan érkezőink is vannak, akik már most magas minőséget hoznak a csapatba. Ilyen Patkó Pepe, vagy éppen Nagy Roland. Utóbbinak ugyan van némi lemaradása, de biztos vagyok benne, hogy nagy erősítésünk lesz a szezonban. Kellő motivációval rendelkezik, hogy megmutassa a valós tudását.

Meg kell említenem Udvari Dávidot és Szeitl Bencét is, akik kapusposzton remekül készültek és nagy verseny várható köztük szerencsére.

Összegezve megvagyunk. Sok fog múlni azokon a játékosokon, akik esetleg nem biztos, hogy az első fordulókban kezdők lesznek. Fejődésünk egyik záloga abban rejlik, hogy ők mennyire késztetik versenyre a kezdőben lévőket. Ha megadják magukat, akkor nehezebb helyzetben leszek én is és a csapat is.

🎤 Mennyire állt össze már a fejedben a vasárnapi kezdő?

🗣 99%-ban megvagyok, mind a kezdőt, mind pedig a játékot illetően. Már tavasszal is megtiszteltek bennünket az ellenfelek azzal, hogy készültek Belőlünk. Ez mindenképpen motiváló.

🎤Első fordulóban rögtön egy újonccal kezdünk. Ez néha veszélyes is tud lenni. Mit vársz, hogyan készültetek a Diósdi TC ellen?

🗣 Játszottam feljutó újonc capatban, tudom hogy milyen mentalitás uralkodik ilyenkor egy öltözőben. Erre fel fogom készíteni a csapatot a megfelelő időben.

🎤Szerencsés vagy szerencsétlen időpont, hogy vasárnap délelőtt kell pályára lépni?

🗣 Vannak dolgok, amikhez alkalmazkodnunk kell, mégha nehéz is. Ez is egy olyan. Teljesen más a lélektana egy délután 5 órás meccsnek, mint egy délelőtti matinénak.

🎤 Mi a cél a szezont illetően?

🗣 Nagy reményekkel indulok ennek a szezonnnak, ami már az ötödik szezonom lesz. Erre kifejezetten büszke vagyok, mert fellapozva a halásztelki foci történelem könyvének lapjait, Németh Ferenc után ez a második leghosszabb edzői sorozat.

Azért szeretem a csapatomat, mert önmaguk jelölik ki a célokat. Minden évben magasabbra tesszük a lécet, így van ez idén is…

Hajrá Telek! 💙💛