Gól-esős vendégjáték

Szombat délután az ócsai sportpályán vendégszerepelt felnőtt csapatunk, ahol a Szigethalom SC ellen hatszor is mattoltuk a hazai kaput.

Volt miért törleszteni, ugyanis ősszel „sikerült” pontokat hullajtani hazai pályán, így a 3 pont megszerzése becsületbeli ügynek hatott. Hiányzóink ismét szép számmal sorakoztak a játéktéren kívül vagy éppen otthon a „betegágyban”. Régóta maródi Kovács Attila mellett sajnos Barnabás Győri is lebetegedett. Dániel Váczi még eltiltását töltve, míg Krisztián Jánvári munkahelyi kitérő miatt volt kénytelen kívülről nézni a játékot. Emellett vezetőedzőnk Erik Taskovics is távol maradt az eseménytől, így Péter Gráczki dirigált a kispadról.

Az eső áztatta talajon rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést: 4 perc sem telt el, amikor már túl voltunk két kihagyott helyzeten. Ekkor András Gáspár még csak a felső lécet trafálta telibe, de érkezett Krisztián Nádas és oxival küldte kapuba a labdát 0-1. Támadásban maradtunk, de hiába viharzott el többször is a jobb támadó pozícióban Kulcsár Zoltán, néha még a kapu torkából is kihagytuk a kihagyhatatlant. Ahogy pedig ilyenkor lenni szokott, büntetett a „futball Istene” 1-1.

Az egyenlítő gólt követően 2 perc sem telt el, Krisztián Nádas ismét villant és 12 perc után már 1-2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően – tanulva a hibánkból – már jobban koncentráltunk és nem hagytunk teret a hazaiaknak. Sőt. Dávid Tamás szabadrúgásból káprázatosan feltekerte a rövidbe 1-3. Krisztián Nádas viszont tarthatatlan volt és az esőben – talán félve, hogy megfázik, vagy az esőcseppeket kerülte ki folyamatosan – cikázott „fel s alá”, aztán pedig megrúgta mesterhármasát 1-4 .

Fordulást követően nem csupán az eső nem állt le, de mi sem. András Gáspár meglőtte első tavaszi gólját 1-5, majd ugyan egy hátsó hibánkat kihasználva szépítettek a hazaiak 2-5, András Gáspár úgy gondolta, ha már elindult a tavaszi henger végre, pattint még egyet 2-6. Helyzetek alapján még rúghattunk volna néhányat, de majd bemegy akkor, ha nagyon kell.

További pozitívum, hogy minden cserejátékos megkapta a lehetőséget. Az eső mellé így „gólzuhatagot” is varázsoltunk. Ellenfelünknek köszönjük a sportszerű mérkőzést és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Értékelések a hétvégi bajnokiról:

Péter Gráczki (pályaedzőnk meglátásai a mérkőzést követően): Ősszel pontot vesztettünk Szigethalom ellen, úgy jöttünk ide, hogy nyerni kell. Azt gondolom, maradéktalanul betartották a srácok, amit megbeszéltünk. Annyit hoztunk ki magunkból, amennyi ehhez a meccshez szükséges volt. Aminek örülök a győzelem mellett az az, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatnak és sok sikert kívánok a továbbiakban a Szigethalom SC-nek.

Krisztián Nádas (mesterhármas szerző szélsőnk): Mindenki komolyan állt a mérkőzéshez és igyekeztünk figyelmen kívül hagyni a tabellán elfoglalt helyezéseket. Ennek ellenére sokkal nehezebb volt felpörögni,mint a többi meccsen. Örülök, hogy nyertünk és annak is, hogy háromszor betaláltam, bár többet is lőhettem volna. Bízom benne, hogy a következő meccsekre ez jó hatással lesz a teljesítményemre.

András Gáspár (két gólt is szerző csapatkapitányunk): Kellemes ellenfél volt vendéglátónk az esős, zord időben. Zaklatott volt a hét, sokan hiányoztak munka miatt edzésekről, így kifejezetten értékes ez a győzelem.Utóbbi időben nem jöttek úgy a gólok, mint ősszel, de ez talán annak is köszönhető, hogy más poszton játszom és itt kevesebb lehetőségem adódik. Szerencsére sikerült meglőni tavaszi első góljaimat is, úgyhogy a győzelem mellett ezt is pozitívumként értékelem.

Kardos Ferenc (rendíthetetlen és fáradhatatlan védőnk): Kellemes játékon vagyunk túl. Sokat járattuk a labdát, végig fölényben játszottunk, nem is igazán volt hátul dolgunk.

Örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatnak.

Hajrá Telek!