Gól nélkül maradtunk az éremesélyes otthonában

Tavaszi negyedik idegenbeli mérkőzésünkre szombat délután került sor, mégpedig Tápiószentmártonban, az Aranyszarvas SE Labdarúgó Szakosztály otthonában. Ahogyan a dalban is megkomponálták: „Tudtuk, hogy nehéz lesz…” érzéssel tekinthetünk vissza a tegnapra, egyet aludva a történtekre. Lássuk, milyen is volt tavaszi első – és reméljük egyetlen – vereségünk. Már a mérkőzésre vezető út is zötyögős volt, köszönhetően a nem éppen tükörsima úttestnek, úgyhogy aki késésben volt, nem itt javított menetidőt…

Ezzel ellentétben azonban a sporttelep pazar körülményeket villantott, igazi kis ékszerdobozként egy külön szigetet varázsol a településre. Két hiányzóval jelentünk meg: Kulcsár Zoltán elfoglaltságai miatt maradt távol, míg Kovács Attila térdsérülés miatt csupán a lelátóról bíztatta társait. Kezdésnek néhány helyzetecske itt-ott, aztán egy érdekes szituáció végén hátrányba kerültünk .

Történt, hogy egy hazai támadás végén az asszisztens lest jelzett, a játékvezető annak rendje és módja szerint sípjába fújt. Csakhogy nem kifelé ítélt, hanem befelé. A hazaiak köszönték szépen és szabadrúgásból megszerezték a vezetést (1-0). Ezt követően ami megmaradt fixen, az a téves ítéletek mindkét oldalra, így az elmaradt lapok helyett más irányba úszott el a meccs…. aminek eredményeként végül nálunk 3 sárgalap született 4 perc alatt, míg odaát egy piros díszelgett a félidő végére a jegyzőkönyvbe. Második etapban rögtön egy kapufával nyitottunk Dávid Tamás révén. Mentünk előre rendületlen, de meddő mezőnyfölényünk csak nem akart gólt eredményezni.

Erik Taskovics cserékkel próbált frissíteni, de a hazaiak emberhátrányban – érthetően – vezetésük megtartására rendezkedtek be. Jöttek ugyan a labdák a kapu elé jobbról, balról és hátulról is, de eget rengető, kapusbravúrt igénylő helyzet csak a meccs végén alakult ki. Ekkor a jobb felsőbe tartó közeli löketet tornázta ki földöntúli bravúrral a hazai hálóőr.

A végére még mi is kaptunk egy piros kártyát emlékbe (azt, hogy jogosan vagy sem, mindenki döntse el saját maga). Ám ami a lényeg, hogy maradt az idei első pont nélküli végeredmény. Most nem velünk volt az utolsó perc, no de sebaj, bőven lesz lehetőség javítani. Ellenfelünknek gratulálunk és további sikert kívánunk a bajnokságban. Szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy elkísérték csapatunkat!

💪👏🙏Hajrá Telek! 💙💛