Hazai Győzelem

Felnőtt: Katarzis az utolsó percben

Az ünnepi hosszú hétvége első napjának jeles eseményeként a halásztelki Németh Ferenc Sportcentrum felé hömpölygött kora délután a tömeg, hiszen első tavaszi mérkőzésünkre került sor. Ugyan egy kissé hűvös, de napsütéssel kellemessé varázsolt idő fogadta a kilátogatókat.

Létszámban ismét meg voltunk, hiszen a kezdő 11-en kívül még 7 (!) halásztelki mezbe bújt gladiátor bízott benne, hogy pályára léphet az első hazai meccsen. Az ellen kissé foghíjasan érkezett, ugyanis egy cserével huppantak be a sportcentrumba és rikító sárga mezben várták, hogy megkezdődjön az összecsapás.

A kezdő sípszót követően rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a vendégek pedig átadták a területet. Türelmesen járatva a labdát igyekeztünk rést találni a vendég reteszen. Sorra dolgoztuk ki helyzeteinket a félidő első részében: Nádas, Jánvári és Győri is rendre átjátszotta emberét, de a befejezésbe mindig hiba csúszott. Ugyanakkor a battaiak remekül lesték le játékunkat, amelyekből veszélyes kontrákat lőttek ki. Egyik ilyen végén csak kapusunk földöntúli bravúrjának köszönhettük, hogy nem kapituláltunk hátul. Mi oldalunkon Nádas a tizenhatos sarkáról küldött fantasztikus tekerése kerülhetett volna be az Eurosport hétvégi összefoglalójába, de maradt a gól nélküli döntetlen a fordulásra

A forgatókönyv nem változott, továbbra is nyomtunk, a vendégek pedig egyre inkább elfogytak erőben. Ahogy telt az idő, nőtt a feszültség, mert csak nem akart megszületni a várva várt első tavaszi találatunk hazai pályán. Körülbelül 25 méteren zajlott a játék, a vendégek hálóőre viszont állta a sarat. Minden kapura zúduló löketet, nyesést és emelést hatástalanított…Aztán amikor már a főkönyvelő is elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, jött az utolsó szöglet.

A Jánvári által élesen belőtt labda pazarul találta meg a kapu előtt tornyosuló tömeget. Itt pedig mint egy flipper, oda-vissza pattogott a labda támadóink és a védők-kapus tengely között. Aztán amikor vége lett volna a flippernek, Kulcsár Zoli dobott be még egy érmét, hogy újabb esélye legyen. Elé került a labda és könyörtelenül bezúzta 4 méterről. Góóóól Zendült fel a lelátó, repültek a sörös poharak a magasba, felnőtt emberek borultak örömittasan egymás nyakába. (1-0).16 másodpercet követően érkezett is a hármas sípszó. Így kell győztes gólt rúgni, amikor már válasz nem érkezhet. Nem volt ugyan egyszerű, de a vége felejthetetlen emlékké vált. Újfent tanúbizonyságot tett hihetetlen lelkierejéről csapatunk, ami tavasszal újfent három pontot hozott a konyhára.

Bravó srácok. Köszönjük a kilátogató szurkolóinknak, hogy az utolsó percig bíztak bennünk

Hajrá Telek!