U16: Visszatekintés az utolsó mérkőzésre és a szezonra

Néhány nappal az utolsó bajnokit követően pillantsunk vissza kicsit az U16-os záró fordulóra és egyúttal az évre is. Lássuk, hogyan élték meg a főszereplők belülről mindezt:

Lukács Tamás, vezetőedzőnk értékelése:

Nyertünk egy ezüstérmet, de lehetett volna arany is. Kicsit szomorú vagyok, hogy nem lett ez az érem fényesebb. Furcsa volt az egész év, hiszen volt itt minden: alapszakasz, középszakasz és külön osztály is. Szerettünk volna magasabb osztályban lenni, de ez a szezon most így alakult.

Sajnos voltak rosszabb meccseink. Ennek eredményeként az Alsónémedi megnyerte ezt a bajnokságot, amihez tiszta szívvel gratulálok. A CSAPAT előtt viszont le a kalappal.

Mi az erőssége ennek a brigádnak?

A csapatszellem nagyon rendben volt, amihez három-négy igen kimagasló teljesítmény is párosult. Az idénykezdethez képest előrébb léptünk, az biztos. A következő évben megmérettetünk komolyabban is, mert ezek a srácok megérdemlik.

Sztaskó Zoltán, a bajnokság gólkirálya:

Az utolsó meccsen egy kicsit megijedtem, amikor döntetlen volt, de tudtam, hogy meg tudjuk fordítani és szerencsére így is lett. A bajnokság egésze sokkal jobban is sikerülhetett volna, de azért ez sem annyira rossz. Csapatként remekül működtünk és a motivációval sem volt sosem gond.

Posztodat tekintve nem csatárként brillírozol a pályán, mégis gólkirály lettél. Minek köszönheted ezt?

Minden évben küzdök azért, hogy én legyek az első és ez most össze is jött.

Rádi Brúnó, gólérzékeny csatárunk:

Rádi Brúnó (gólérzékeny csatárunk):

A három hetes meccs nélküli időszak eléggé összezavart minket, mert az elején nem igazán találtuk magunkat, nem voltak pontosak a passzok. Aztán az első gólt követően teljesen megváltozott a játékunk és elkezdtük azt játszani, amit tudunk. Ebből két gólos előnyt sikerült kovácsolnunk, viszont belehibáztunk a meccsbe és visszajött az ellenfél. Félidőben megbeszéltük, hogy mit kellene változtatni és a cserék is jól szálltak be, így ezt követően már a kapu elé szorítottuk az ellenfelet. Meg vagyok elégedve az eredménnyel és a második félidei játékkal is.

Hogyan értékeled a bajnokság egészét?

Nagyon sok jó meccsünk volt. Majdnem elégedett vagyok, sajnos voltak olyan meccsek is, amelyek nem úgy sikerültek, ahogyan azt szerettük volna. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ez a második hely nem olyan rossz.

Nagykékesi Bence, sziklaszilárd védőnk:

A szezon utolsó meccse nagyon jó volt. Az első félidő picivel rosszabb volt ugyan, mint a második, de szerencsére a félidőben összekaptuk magunkat és jól zártuk le a találkozót.

Azt gondolom, hogy egész szezonban domináltuk a bajnokságot. Jobbak voltunk ellenfeleinknél és leginkább a passz játékunkkal, illetve játék tudásunkkal tudtunk föléjük emelkedni. A csapat erőssége végig a csapategység volt, együtt győztünk és együtt veszítettünk.

Füle Kristóf, csapatkapitány:

Köszönjük a gratulációt, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk.  A bajnokság egészét tekintve felkészültünk minden meccsre, viszont a hiányosságaink miatt egy pár mérkőzést nem tudtunk behúzni, így „csak” a második helyre érhettünk oda. De ez is nagyon szép teljesítmény.

Azt gondolom, hogy volt egy nagyon jó mag a csapaton belül, akiket remekül kiegészítettek a többiek. Ennek köszönhetően szépen zárult ez a szezon.

Hajrá Telek!