U9: Megcsillanó tehetségek – őszi visszatekintő

Elillant egy félév U9-es srácainknak is, akiknek szintén sűrűre sikeredett az ősz ⚽️⚽️ Nagy volt a jövés-menés, hiszen sokan korosztályt váltottak, illetve szép számmal érkeztek újoncok is a foci világába ⚽️

🎤Az őszt Andrea ‘Muci’ Gáspár vezetőedző értékelte:

„A korosztályt nehéz egyben értékelni. Van, aki lassabban fejlődik, van olyan, aki még csak most csatlakozott, viszont vannak olyan játékosok, akik hatalmas lendülettel kezdtek augusztusban, és ez ki is tartott decemberig.

Elképesztő fejlődésen mennek keresztül, mindenki a saját ütemében.

Szeretném, ha a játékosok minél előbb labdabiztossá válnának, így ebben a fél évben nagyobb hansúlyt kaptak a technikai gyakorlatok.

Hatalmas a különbség a korosztályon belül, technikailag és mozgáskoordinációban is, ez pedig nagy kihívás.

Abszolút pozitívum, hogy magatartási gondokkal nem kell foglalkozni. Alapvetően jó gyerekekkel dolgozhatunk. Egyre több mérkőzésen vesznek részt a játékosok, ami szintén a fejlődésüket szolgálja. Kiemelendő, hogy nagyon sokat javult a kapuralövések száma, illteve a befejezések pontossága is.

A csapat tagjainak nagy része él-hal a labdarúgásért. Csupa olyan játékossal tudok dolgozni, akik fejlődni szeretnének. Nekem is sokkal könnyebb ezekkel a gyerekekkel foglalkozni.

Nekem az igazán jó emlék, amikor 1-1 tornán lejátszanak 5-6 mérkőzést a srácok és csalódott arcok néznek vissza, hogy már nincs több meccs. Majd keresik a lehetőséget, hogy hol tudnának még focizni kicsit. Mindig találnak… volt, hogy zokniban.

A cél mindig az – így a folytatásra is – , hogy minél komplexebb játekosokat képezzek.

Gondolkodni, és önállóan dönteni tudó labdarúgókat szeretnék nevelni. Technikailag szeretném kihozni belőlük (életkori sajátosságokat figyelembe véve) a maximumot.

Fejlődni mindig, mindenben kell, a gyerekeknek is, és nekem is.”

Köszönet a gyerekeknek és a szülőknek, illetve a korosztály szakmai stábjának ezért a remek őszi szezonért 👏🙏💪

Több, mint egy klub 💙💛

Hajrá Telek 💙💛