Év eleji köszöntő és üzenet utánpótlás játékosaink számára Kulcsár Géza elnökségi tagunk tollából

A végéről kezdeném, az edzői évzáró és annak apropója.

Számomra sok tanultsággal járt ez a közös találkozó és ismerkedés. Nagyon szimpatikus és tehetséges, a labdarúgást a jó értelembe vett csibészséggel felfogó társaságot ismertem meg.

Számukra egyetlen megjegyzésem lenne, stílus és kommunikáció fontossága az utánpótlás nevelésben. Az általánosság azt mondja „stílus maga az ember” és valóban, azt gondolom ebben az ügyben még lehet fejlődni. De azonnal hozzá is tenném, csak is finomhangolásra van szükség, mert nyilvánvalóan mindenkinek meg van a saját habitusa.

Részemről ezúton is szeretnék gratulálni az áldozatos munkájukhoz és eredményekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok Nekik.

Egy pillanatra még visszakanyarodnék az edzői évzáróra is / és így megkövetem Guta Janit/. A játékosok motiválása az utánpótlás csapatoknál fejezetnél: – sikerült meglepniük- hiszen én azt gondoltam, ha valamilyen sportot választ a gyerek, akkor szeret… focizni, úszni, kosarazni stb. és ez alap, ezekhez jöhet a tehetség/ és gondozása/ akarat, kitartás, közösséghez tartozás, profi sport, mint cél vagy csak a mozgás öröme. Nekem a sportban a labdarúgás a Non plus ultra és remélem fiatal focistáink számára is azzá válik, mellyel életben tarthatjuk az amatőr sportot és közösségi életét, valamint fundamentumként szolgálhatunk a profi sportnak.

…És most üzennék az utánpótlás játékosoknak… Sportoljatok! Focizzatok! Nagy szükségetek lesz a jövőben a mozgásra, az edzett testre… Egyrészről önismeret – mire vagyok képes – közösségi emberré tudok-e válni – alázat a sporthoz és a társakhoz – alárendeltség elfogadása egy közös cél érdekében – határaitok feszegetése és emellett nem utolsósorban a játék öröme, és a jó értelembe vett győzni akarás. Szerintem mindenképpen nyertek a sporttal és belülről tudtok építkezni, fejlődni és könnyebben venni az elétek kerülő akadályokat.

Zárszóként azt mondanám „enni csak kell” mert az evés egy rituálé – le ülünk a közös asztalhoz, egymás szemébe nézünk és beszélgetünk… csak úgy szabadon – kötetlenül – miközben le tudjuk rakni azokat a súlyokat, amiket ránk aggattak percemberek és arctalan varázslók, a napok és hetek során. És természetesen közben jól laknánk mind a test, mind a lélek szempontjából.

Sok Sikert Mindenkinek az Új Esztendőben! Hajrá Telek!

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛