Felnőtt: Ébredő erő

Szezon értékelő

Ismét Magunk mögött hagytunk egy szezont 🔚 A megyei 2️⃣. osztály déli csoport küzdelmeinek zárását követően az 5️⃣. helyet szereztük meg.

Volt itt minden, hiszen pazar győzelmekben és kiábrándító vereségekben sem volt hiány. Futotta 9️⃣ meccses veretlenségi szériára és a bajnokság harmadik legjobb góllövőjét is mi adtuk.

Az őszi etap nem a legfényesebben ragyogott, de tavasszal megmutatott a csapat valamit abból, amit oly sokan vártunk. Ez pedig több, mint bizakodóvá is teheti a szimpatinzásokat az új idényt illetően 👏💪🙏

No de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, hogy az immár ötödik szezonjára készülő Erik Taskovics vezetőedző hogyan látta az évet:

„Ha visszatekintek a szezonra, alapvetően elégedett lehetek. Az ősz nem igazán úgy sikerült, ahogyan azt terveztük, de a tavasz már megmutatta, mi is rejlik a fiúkban valójában.

Sajnos az őszi teljesítményünk nem igazán azt tükrözte, ami a realitás. Sok pontot hullajtottunk el és sokszor játékban sem voltunk a toppon.

Érdekes, de nekem épp ehhez az időszakhoz kötődik a szezon mélypontja és a csúcspontja egyaránt. Az egész idény egyértelmű negatívuma nálam a Szigethalom elleni őszi mérkőzés. Ugyan nem kaptunk ki, de az a mérkőzés mind mentálisan, mind pedig játékban egy vesszőfutás volt számunkra. Ugyanakkor az idény csúcspontjaként érdekes módon nem egy győzelmet mondanék, hanem egy olyan őszi találkozót, ahol vereséget szenvedtünk. A későbbi bajnok Bugyi otthonában ugyan kikaptunk, azonban az első 70 percben valami fantasztikusan játszottunk és ez számomra minden győzelmet felülmúlt.

Télen azt láttam szerencsére a srácokon, hogy a nem éppen ideális ősz megmozgatta a hiúságukat és olyan mentális töltettel, valamint motivációval mentek neki a tavasznak, ahogyan mindig is kellett volna. Ekkor produkáltuk a 9 (!) meccses veretlenségi sorozatunkat és számtalan katartikus pillanat is ehhez az időszakhoz kapcsolódik.

Sajnos a bajnokság végére azonban elfogytunk. Azt gondolom a keret mélysége nem bírta el a folyamatos, végig magas szinten való teljesítést. Ebben kell a jövőben fejlődni, mert a játékosok tudása maximálisan meg van ehhez, ám a mentális erő nem minden esetben jött a felszínre. Talán néha túl jók a srácok egymással és ez néha akadályozó tényező tud lenni.

Azt látom, évről évre egyre jobban teljesítünk és fejlődünk. Hiszem azt, hogy ez a fantasztikus közösség a következő szezonban „megfutja” azt, ami benne van, mert ezek a srácok nagyon megérdemelnék, hogy egy pazar szezont mutassunk fel. Azon leszünk, hogy ez így legyen. A keret nagy része változatlan marad a tervek szerint, csupán néhány frissítés tervezett.

Most mindenki kifújja magát a fesztiválokon és a vízparton, aztán július közepétől indul a felkészülés. Annyit ígérhetek, ismét lesz jó néhány újdonság a sárcoknak, aztán pedig az ellenfeleknek.”

Hajrá Telek 💙💛