Felnőtt: Év végi értékelő

Az év végéhez közeledve összegezzük őszi szezonunkat és minden korosztályunk kapcsán értékeljük a magunk mögött hagyott időszakot ✍️⚖️

Kezdésként felnőtt csapatunk van porondon, amely új edzővel, nagy célokkal és még ennél is nagyobb elszántsággal ugrott neki az idénynek🆕📶 A keret magja együtt maradt és új játékosok is bekopogtattak az öltözőbe, így bizakodva tekintettünk az őszre ⚽️

Mint minden kezdet, ez is nehéz volt, ám a végére kikerekedtek a dolgok és minden a helyére került 💪🔥

Statisztikákkal ezúttal nem untatjuk a kedves olvasót, helyette Béky Gábor vezetőedzővel beszélgettünk őszintén és egyenesen az őszről, valamint egy kicsit elővettük a jövőbe látó varázsgömböt is🪄🪩

🎙Nyáron vetted át a felnőtt csapatot. Milyen előzetes várakozásaid voltak a szezont illetően?

💬Aminek nagyon örültem az az volt, hogy szinte a teljes keret egyben maradt és sikerült még négy játékost is igazolni. Azt gondolom erősödött a keretünk és reális volt az előzetesen kitűzött célunk, amely az 1-4 hely valamelyikére mutatott (attól függetlenül, hogy én mindig a legmagasabb célokért hajtok). Bizakodva tekintettem a szezonra.

🎙Ehhez képest nem igazán tükrözte a felkészülés és a bajnoki rajt az előzetes célkitűzéseket.

💬Felkészülésünk nem volt éppen ideális, mert nagyon kevés időnk volt a bajnoki rajtig (5 hét). A srácoknak is ismerkedni kellett velem és nekem is Velük, hiszen hiába nem ismeretlen közegbe érkeztem, attól függetlenül a hétközi munka hoz össze Bennünket. Ráadásul én egy teljesen más játékot képzeltem el a korábbiakhoz képest, amely szintén nem volt egyszerű az elején. Abszolut pozitívum azonban, hogy majdnem teljes kerettel edzettünk a felkészülés során és a csapat hozzáállása is rendkívül pozitív volt.

Az edzőmérkőzések lekötése és lejátszása viszont sok mindenre rávilágított, amelyeken az én oldalamról is változtatni kellett és ez nem ment a legzökkenőmentesebben! Sajnos ami a legnagyobb problémám volt az az, hogy lélektanilag nem a legjobb állapotban voltunk, ami az edzőmeccseken be is bizonyosodott.

Ettől függetlenül láttam azokat a mozzanatokat, amiket szeretnék játszatni a csapattal és mindenkiben nagy volt a bizonyítási vágy, amely egy kicsit vissza is ütött a rajton!

🎙Viszonylag nehezen tudtunk folyamatosan eredményesek lenni. Mi volt ennek az oka?

💬Játékunk hétről hétre fejlődött és a kis passzos, labdát birtokló, támadó felfogású, sok mozgásos játékunkból lehetett már látni egy-egy elemet a mérkőzéseken.

Sok helyzetet hagytunk ki, míg az ellenfelek helyzet nélkül rugdosták a gólokat. Aztán sajnos belekerültünk egy olyan negatív spirálba, amiből kínkeservesen tudtunk csak kimászni.

De a CSAPAT NEM adta fel! Nagyon büszke vagyok rájuk, pedig sok negatív dolog történt velünk. Rengeteg sérülés volt az ősszel, amelyek az edzések intenzitásának és az edzés minőség emelkedésének „volt köszönhető”. Folyamatosan cserélgetni kellett az adott posztokon a játékosokat, ráadásul két vezéregyéniséget is elvesztettünk hosszabb időre, amit mindenki nehezen emésztett meg, de a végére megtanultuk kezelni a problémát.

🎙Aztán az utolsó meccsek már jól sikerültek. Hol és mi volt a fordulópont?

💬Azt gondolom, hogy a Törökbálint elleni mérkőzés volt a fordulópont, ahol az utolsó utáni percben egy káprázatos góllal sikerült nyerni. Hatalmas teher szakadt le a Csapatról. Nagyon sokat dolgoztak érte a srácok és már nagyon megérdemelték a sikert. Onnantól kezdve domináns játékkal sikerült megnyernünk a hátralevő mérkőzéseinket.

🎙 Összességében sikeresnek értékeled a szezont?

💬 Ez egy nehéz kérdés! Ha azt vesszük, hogy honnan indultunk és hova érkeztünk, akkor azt kell mondjam, igen. Ha viszont a játékosok tudását veszem alapul, akkor nem vagyok elégedett. Ennek a csapatnak az 1-3 hely valamelyikén kellene lennie, amit remélem tavasszal be is bizonyítunk.

🎙Hogyan alakul a felkészülési program és mit várhatunk tavasszal a csapattól?

💬 A téli felkészülést január elején kezdjük. Most már egy kialakult szemlélet van a csapat és közöttem, ami úgy gondolom még pozitívabb irányt fog venni.

Nem ígérek könnyű felkészülést, viszont már a csapat hozzá van szokva a munkához, így nem lesz elviselhetetlen.

Egy játékos jelezte, hogy gondolkozik a távozáson, de én bízom benne, hogy nem vált klubot. Nem nagyon tervezünk igazolni, mert egyben van a csapat, ráadásul bízok is Mindenkiben.

Az utánpótlásból került fel már ősszel két játékos, akik sikeresen mutatkoztak be a felnőtt labdarúgásban. Télen még egy srácot szeretnénk felhozni, így csak akkor igazolunk játékost, ha tényleg erősítést jelent a csapat számára és csakis posztra!

A legnagyobb erősítés azt gondolom az lesz, ha két meghatározó játékosunkból az egyik felépül a télen, amire azért látok esélyt! Várunk vissza Sólyom! Benjit pedig nyáron várjuk vissza!

Tavaszra azt várom, amit már ősszel is, de csak az utolsó öt fordulóra érkezett meg. Dominánsan, szemre tetszetős, szurkolókat vonzó, szép futballt játszva szeretnénk sikeresen szerepelni. Úgy, ahogyan azt Halásztelek megérdemli. Azt szeretném ,hogy minél több öröm érje a csapatot, a játékosok hozzátartozóit, a vezetőséget, az utánpótlásban edző és dolgozó embereket, és persze azokat, akik nélkül semmit nem ér az egész, a Szurkolókat. Mert akkor úgy gondolom, mindenki boldog lesz!

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛