U6, U7: Év végi értékelő

Folytatjuk őszi szezonunkat összegző sorozatunkat ✍️⚖️Íme a legkisebbek szezonját bemutató szösszenet👀

Az U6-U7-es korosztály őszi időszakáról, tapasztalatokról, jelenéről és jövőjéről Andrea ‘Muci’ Gáspár vezetőedzővel beszélgettünk:

🎙A legkisebb korosztályokban a szezon elején mindig a létszám a kritikus kérdés. Hogyan alakult ez Nálunk?

💬A korosztályváltás miatt, az idei szezont 9 fővel kezdtük. Ebből 7 játékos rendelkezett igazolással. Szeptemberre 20 főre, év végére pedig már 33 főre növekedett a létszám, az igazoltak száma pedig több mint a duplájára ugrott.

Érkeztek hozzánk és voltak is olyan gyerekek, akikben van potenciál, és van több olyan játékosunk, akik rendkívül szorgalmasak. Nagyon jól lehet dolgozni a gyerekekkel. Fegyelmezettek, lelkesek és imádják a focit. Egy játékosunk egy korosztállyal feljebb edz, és van még olyan, aki tavasszal szintén felkerül.

🎙Itt azért még nagy különbségek lehetnek a gyermekek között. Hogyan sikerül azt megoldani, hogy Minden gyerek saját szintjéhez képest tudjon fejlődni?

💬Csoportbontásokkal dolgozunk, hogy mindenki a korának, képességeinek megfelelő közegben tudjon dolgozni. Fontos, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, így jellemzően hárman foglalkozunk a gyerekekkel.

Elsőkörben azt szeretnénk, hogy a gyerekek szeressenek hozzánk járni. Mindent játékos formában és a feladatokat labdával végezzük. Szeretnénk támadó szellemű, gólratörő játékosokat nevelni, így nagy hangsúlyt fektetünk az 1v1 elleni játékokra.

Decemberre eljutottunk odáig, hogy minden csoportunkban tudjuk játszani, a gyerekek értik és szeretik ezt a fajta versenyt. Hatalmas a javulás koncentrációban is, így mindennel gyorsan tudunk haladni.

🎙Az edzések mellett megmérettetnek a gyerekek mérkőzéseken is?

💬Ebben a korosztályban még a Bozsik tornákon van a hangsúly, de az ősszel volt már edzőmeccsünk és egy MTK partneregyesületi tornán is részt vettünk. Úgy gondolom tavasszal már több lehetsőget kapnak más rendezvényen is a gyerekek, hogy focizhassanak.

🎙Mi várható tavasszal, miben kell fejlődni a gyerekeknek?

💬Több nagyon jó képességű játékosunk van. Tavaszra szeretném, ha sokkal határozottabban, bátrabban játszanának.

A Bozsik rendezvényeken eddig kiemelkedően teljesítettek, szeretném, ha ez így is maradna, illetve ha ezt a magabiztos játékot meg tudnánk mutatni tornákon, edzőmeccseken is.

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛