U11 „zöld”: Év végi értékelő

Dübörög a visszatekintő sorozat, nincs megállás✍️⚖️Fókuszban ezúttal az U11-es korosztály „zöld” csapata👀

Idei évben a gyerekek létszámára tekintettel két brigádot is tudunk vesenyeztetni ezen korosztályban, ami ezen a szinten kuriózum 💪Ezáltal minden gyereknek igyekszünk megadni a lehetőséget a fejlődésre, amelyhez kellő játékpercet szerezhetnek a srácok⏱

A 1️⃣8️⃣-as keret 4️⃣9️⃣ edzést nyomott le az ősz folyamán, ahol igen magas, 7️⃣6️⃣ százalékos volt az edzéslátogatottság👏 Emellett 2️⃣4️⃣ mérkőzésen tesztelhették tudásukat a srácok, úgyhogy tartalmas volt a számok tükrében a szezon ⚽️

No de hogyan látta mindezt a keret vezetőedzője, Sándor István Laci:

🎙Újonnan csatlakoztál versenykorosztályos edzők közé, ráadásul egy teljesen új koncepcióba (külön csapatként edz egy korosztály két alakulata). Milyen elvárások és elképzelések mentén vágtál bele a munkába?

💬 Korábban a Grassroots 10-14 év közötti kezdő csoportot vittem a klubnál, heti két alkalommal. A vezetőség megkeresett, hogy mit szólnék az U11 zöld csapat vezetőedzői posztjához. A civil munkám miatt nem egyszerű beillesztenem a hétköznapokba a heti három edzést, valamint a poszttal együtt járó plusz feladatok ellátását. Sikerült átszerveznem a munkám és örömmel, nagy kíváncsisággal vállaltam el a feladatot tudván azt, hogy szakmai kérdésekben van kihez fordulnom Deák Zsolt szakmai vezető személyében.

Saját magammal szemben támasztott elvárásként az fogalmazódott meg bennem, hogy olyan edző tudjak lenni, aki „aktív és értékes plusz 1 fő a vonal mellett” a gyerekek számára, támogatja és terelgeti őket a megfelelő irányba.

Sok hipotézist alakítottam ki a közös munkára vonatkozóan, hogy hogyan tudok majd a gyerekekkel együtt dolgozni, amelyek az edzések elkezdését követően megdőltek és újra kellett gondolnom lépésről lépésre a ránk váró közös munkát.

🎙Mi volt az első tapasztalat és hova jutottatok az év végére?

💬A csapat egy része a korábbi U11 csapat játékosaiból, másodrészt U9-ből feljövő korosztályos játékosokból, harmadrészt pedig a grassroots csapatból kiemelt játékosokból állt össze.

Legfontosabb az volt, hogy megismerjem minden egyes játékos képességét, valamint minél előbb egy olyan gyermek-edző kapcsolatot tudjak velük kialakítani, amivel el tudjuk kezdeni a közös munkát. Tudtam, hogy ez a munka nem lesz egyszerű, a legfontosabb feladat a fizikai erőnlét növelése, valamint a csapatszellem kialakítása volt.

Azt gondolom, hogy mindkét célt az ősz végére sikerült elérni. Sok munka van benne a gyermekek és az én oldalamról is. Sikerült a gyerekek képességeit feltérképezni és mindenkit azon a poszton játszatni, ahol jól és hasznos tagjaként érzi magát a csapatban.

🎙Milyen meghatározó pillanatokkal gazdagoltál az ősz folyamán?

💬 A sok edzést követően jó volt látni a szezon végén a már begyakorolt elemek alkalmazását a meccsek alatt. Jó volt látni ahogy már egymást támogatják és egymást bátorítják a mérkőzések alatt a gyerekek.

A sok közös beszélgetés és meccselemzés a gyerekek gondolkodását is pozitív irányba vitte, ami hasznára vált a csapatnak. Most már mindenki ismeri csapattársának képességeit és ezt remélem magasabb szintre tudjuk majd

emelni.

Itt a hangsúly az egymás támogatásán van. A csapatnak össze kellett kovácsolódnia. Volt ugyan széthúzás, ami a csapatszellemet igencsak rombolta, szerencsére ezeket a problémákat sikerült megbeszélnünk és ezeken tovább tudtunk lépni.

Külön öröm volt számomra az utolsó futsal torna, ahol képességekben egyenértékű

sort voltunk képesek cserélni. Remélhetően ezt a létszámot tovább fogjuk tudni majd növelni a tavaszi szezonban.

🎙Mi várható tavasszal, milyen célokat tűztetek ki jövőre?

💬A tavaszi szezont nagyon várjuk, mind a futsal, mind a Bozsik, mind pedig az edzőmeccsek tekintetében. A csapat rendelkezik a megfelelő erőnléti és technikai tudással ahhoz, hogy jó eredmények reményében vágjunk bele a tavaszi szezonba. Az edzések alatt a fizikai erőnlét és a labdabirtoklás, valamint a passz koordinációs gyakorlatokon lesz a hangsúly. Továbbá kapusunk képességeinek növelése is a tervek között van.

Remélem hasonló vagy magasabb edzéslátogatási százalékkal fogunk tudni majd edzeni tavasszal is mint az őszi szezonban volt (9 olyan gyermek van, aki 80% feletti

edzéslátogatással rendelkezik).

Azt látom, hogy a gyerekek örömmel jönnek edzésre és ez büszkeséggel tölt el. Természetesen ehhez a szülök áldozatos munkája is szükséges, amit külön köszönök nekik.

Tavasszal sok edzőmeccs lesz, ahol ezeket a begyakorolt elemeket éles üzemmódban is fogjuk tudni alkalmazni. Viszont mindenkitől türelmet kérek. A legfontosabb, hogy a gyerekek önmagukról el tudják hinni, hogy képesek rá technikailag. Az egyik legfontosabb akadályt kell tudnunk legyőzni és ehhez önmagunkat kell legyőzni, miszerint ne féljünk az ellenfelektől.

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛