U19: Év végi értékelő

Értékelő sorozatunk korábbi részében írtunk már a legkisebb utánpótlás korosztályról, nézzük ezúttal a legidősebbeket, hogyan alakult az őszi szezonjuk✍️⚖️

4️⃣ év után ismét U1️⃣9️⃣-es korosztálynak tapsolhatott 👏Halásztelek apraja-nagyja, hiszen hosszas várakozást követően ismét el tudtuk indítani versenysorozatban ezen korosztályt ⚽️Ráadásul nem a megyei megmérettetésen, hanem regionális versenyben, amely még inkább magasra tette a kihívás szintjét tehetségeink számára 💪

Voltak hullámvölgyek ⬇️és magaslatok⬆️, erről is beszélgettünk csapatunk vezetőedzőjével, Lukács Tamással:

🎙Tudvalevő, hogy az U19-es egy kifejezetten érzékeny korosztály a sportban, hiszen már a felnőtt lét küszöbén állva kell utánpótlásban megfelelni, sok más, sporton kívüli kihívás mellett. Hogyan tekintettél ezen feladat elé?

💬Az tudtam, tudtuk, hogy az életkoruk miatt ez egy nagy „speciális” korosztály lesz. A nyáron több NB1-es klub nem indított ebben a korosztályban csapatot. Legutóbb itt Halásztelken 4 éve volt U19-es csapat.

Ez az az életciklus, amikor a Srácok már fiatalemberként, sőt egyesek már nagyon hamar fel szeretnének nőni és felnőttként szeretnének viselkedni. De ugye biológiailag 16-17 éves gyerekek… Na, itt kell megtalálni mindenki számára a megfelelő hangnemet és viselkedést, illetve azt kell szem előtt tartani, hogy Csapatként mi Nekik, illetve nekem a legjobb. Illetve, ami nagyon fontos lenne, élvezzék amit csinálnak és legyenek boldogok!

🎙Mi lehet ezen korosztály számára a cél egy szezon elején?

💬A Csapattal szemben nem volt semmiféle elvárás, nem fogalmaztuk meg, hogy milyen helyezést kellenne elérnünk. Reálisan azt tudtuk – mivel nagyon erős csoportba kerültünk -, hogy az első három helyre nem nagyon fogunk odaérni, illetve azt is tudtuk, hogy nem mi leszünk az utolsó csapat.

Előző bajnokságban is már adtam fel a felnőtt csapatba játékosokat, ebben az évben is ez volt a feladat, ami eddig sikerült is, de remélem ez a szám tavasszal csak növekszik!

🎙Mennyire tudott a csapat egyenletes teljesítményt nyújtani? Volt hullámvölgy?

💬Az Érd ellen idegenbeli és a Maroshegy elleni otthoni mérkőzés nem mutatott jól. Az Érd ellen reálisan 8:2-re kellett volna nyernünk, kikaptunk 3:1-re. A Maroshegy ellen pedig az első félidőben mintha pályán sem lettünk volna, még 11-est is kihagytunk. A második félidőben már rendben voltunk, de az arra volt elég, hogy kozmetikázzunk az eredményen és kikaptunk 2:1-re.

🎙De azért gondolom voltak felemelő pillanatok is!?

💬Igen, persze. A Budafok ellen, itthoni mérkőzés, amikor már 35 perc után 5:0-ra vezettünk, az remek volt. De egy vesztes mérkőzésre is pozitívan tekintek vissza. Dunaharaszti ellen nagyon sokáig vezettünk egy olyan játékkal, amire az ellenfelünknek nem volt semmi válasza. A szünetben sort cseréltek, változtattak a felálláson, próbálkoztak már majdnem 2 labdával is, hogy sikerüljön szépíteniük, de ez csak úgy sikerült, hogy jött egy „fura” tizenegyes, meg egy „eléggé érdekes ” kiállítás…

🎙Összességében mivel voltál elégedett az őszi szezont illetően?

💬A 2006-os korosztály hamar felvette a bajnokság ritmusát, ellenben sok 2005-ös Srác nem taláta meg önmagát, nem sikerült úgy ez a félév, ahogy szerették volna. A vége felé már a rengeteg komoly sérülés is hátráltatta a munkánkat.

🎙Hogyan alakul a felkészülés és mi várható tavasszal?

💬Lesz változás a felkészülésben. Edzői és munka szinten egyaránt. Mind azt fogják szolgálni, hogy a Csapatnak jó legyen, hogy a Csapat lényegesen jobban szerepeljen mint azt ősszel tette.

A felkészülés 95%-ban már meg van, a maradék 5% a tél során alakul majd. Megpróbáljuk ezt a Csapatot oda tenni, ahova való, mert ahol most van az nem az igazi helye!

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛