U13: Év végi értékelő

Szerencsére igen sok korosztályunk van, így büszkén írhatjuk értékelő posztjainkat 💪Egy év kihagyást követően ismét indítani tudtunk U13-as korosztályt, amely csapatnál szintén eseménydúsan telt az ősz ✍️⚖️

Ugyan szűk kerettel, de annál lelkesebben és magas minőségben hozta le a korosztály a szezont👏5️⃣4️⃣ edzés és 7️⃣8️⃣ százalékos edzéslátogatottság mellett több, mint 1️⃣3️⃣0️⃣0️⃣ percnyi játékidő volt a penzum, illetve egy alapszakasz „ezüst csillog a vitrinben” 🥈🎯⚽️

A korosztályhoz az ősz végén érkezett vezetőedző, Dávid Kornis foglalta össze az U1️⃣3️⃣-as srácokkal kapcsolatos gondolatokat:

🎙Ugyan nemrég vetted át a korosztályt, de milyenek az első benyomásaid?

💬Igen, 1 hónapja vettem át ezt a korosztályt és „költöztem” Halásztelekre! A környezet az edzői stáb és a vezetőség is nagyon pozitív. Olyan edzők dolgoznak és olyan szakmai terv van felállítva a jövőre nézve, ami és akiknek a gyerekek fejlődése a legfontosabb. Ezzel kifejezetten tudok azonosulni, hiszen nekem is az az érdekem, hogy minél többet fejlődjenek a srácok és, minél jobb minőségben tudjunk játékosokat nevelni!

Egy csapatnál, főleg egy ilyen fiatal korosztálynál sosem egyszerű az edzőváltás. Megszoktak egy edzőt, az edző mentalitását, stílusát, az edzések intenzitását, aztán amikor jön egy új edző, nem tudják mire számíthatnak..fiatalok még, ahhoz, hogy teljesen értsék, mi, miért történik, főleg, hogy jól is szerepeltek az Ősszel!

Úgy gondolom szerencsés vagyok, mert zökkenőmentesnek mondhatom az érkezésemet. Éretten fogadták a srácok és motiváltan, maximális fegyelemmel álltak bele abba az újdonságba, amit hoztam, mind szakmaiságban, mind edzés intenzításban, mind mentalitásban.

Szerintem nagyon jót tett ez az 1 hónap, hogy megismerjük egymást és láthassák, mi az, amit képviselek és szeretnék nekik átadni és lássam én is, mi az amiből tudok dolgozni.

🎙Hogy látod, milyen karakterek vannak a csapatban, mi lehet a brigád erőssége?

💬Nagyon vegyes a csapat. Van olyan játékos, aki fiatal korának ellenére vezéregyéniség lehet, vannak technikásabbak és vannak olyanok, akik nem annyira technikásak, viszont van bennük potenciál.

Hozzáteszem sajnos bőven van hiányossága mindenkinek! Az erősség maga a CSAPAT lesz! Meg kell tanulniuk egymás segítését, motiválását és az ügyesebbeknek felhúzni a többieket, majd egy csapatként küzdeni!

Kifejezetten örülök annak, hogy vannak feljátszók, hiszen ez több szempontból is erősíti magát a csapatot, illetve mutatja, hogy milyen remek munka folyik az alsóbb korosztályoknál! A feljátszók plusz motivációt kell, hogy jelentsenek mindig azoknak a játékosoknak, akik az adott korosztályban játszanak, hiszen kialakul egy egészséges versenyhelyzet. A feljátszó motivált lesz, hogy játszhasson és minél többet fejlődjön, a korosztályban játszónak pedig igen is meg kell dolgoznia azért, hogy ne tudják kiszorítani.

🎙Már élesben is megmérettetek a futsalon. Mi volt a tapasztalat?

💬Azt hiszem egy remek bemutatkozás volt..eredményektől függetlenül. Szerencsére gyorsan tanulnak a srácok és hamar alkalmazkodni tudtak az általam felállított rendszerhez. Láttam rajtuk, ahogy akarnak, küzdenek, hogy mennyire motiváltak és bizonyítani szeretnének. Ez nagyon tetszett. Az edzéseken tanultakból is láttam már vissza több mindent, úgyhogy bizakodó vagyok a jövőre nézve.

🎙Hogy alakul a keret, illetve a felkészülés télen?

💬Szeretném, ha sikerülne 2-3 játékost igazolni. Nem azért mert nem bízok a srácokban! Egy csapatnál szükség van a rotálásra, illetve, ahogy mondtam a feljátszókkal kapcsolatban is, fontosnak tartom az egészséges versenyhelyzetet. Az új igazolások meg tudnák alapozni a munkát és a jobb teljesítmény elérését.

A felkészülés sűrű lesz. Rengeteg munka van előttünk. Nem mellékesen pedig van még 3 futsal hétvége és mellé lekötöttem 5db felkészülési mérkőzést. Tervben van még 1-2 meccs lekötése.

Szeretném, minél több jatékperccel a lábakban elkezdeni a bajnokságot tavasszal. Labdabirtokló, domináns, „aggresszív” támadó focit szeretnék játszatni, ehhez pedig kellenek a játékpercek és a különböző játékhelyzetek, amiben gyakorolni tudjuk és azt tökéletesre fejleszteni!

🎙Mit várhatunk a korosztálytól tavasszal?

💬Reményeim szerint a kemény munka gyümölcsét! Egy olyan csapatot, akik élvezettel fognak szép focit játszani és akiket élvezettel fognak nézni a kilátogatók, a szülők!

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛