U11 „kék”: Év végi értékelő

Máris itt az újabb összefoglalónk 🧐 Nem csupán a bejglik, de a betűk sem fogynak el, így ismételten lehet olvasgatni egy újabb tehetséges korosztályt illetően✍️⚖️

Ahogyan azt korábbi összefoglalónkban említettük, ezen korosztályban két csapatot is versenyeztetünk💪Porondon ezúttal az U1️⃣1️⃣-esek „kék” csapata👀

U1️⃣1️⃣ „kék” alakulatunk 1️⃣4️⃣-es kerettel dolgozik, nem is akárhogyan, hiszen 5️⃣3️⃣ edzésen rendkívül magas, 8️⃣5️⃣ százalékos❗️ volt az edzéslátogatottság👏 Emellett 9️⃣0️⃣0️⃣ percnél is több játéklehetőség adódott az ifjaknak, akik több, mint 1️⃣0️⃣0️⃣ alkalommal zörrentették meg az ellenfelek hálóját 🎯⚽️

A csapat vezetőedzője Zsolt Deák egy évvel ezelőtt még a Puskás Akadémia vezetőedzője volt, így különösen érdekes, hogy Ő hogyan látta az őszi közös munkát:

🎙 Akadémiáról érkezve belecsöppentél egy „D” szintű klub mindennapjaiba. Mennyire volt éles a váltás?

💬Mivel más és más a küldetése egy kiemelt akadémiának és egy „D” szintű klubnak, így nyilván egy teljesen új helyzetbe kerültem, ahol az eddigiektől eltérő kihívások vártak rám, ezekre kellett megtalálni a megfelelő megoldásokat.

Egy kiemelt akadémián elsősorban az élsportra készítjük fel a gyerekeket, ennek megfelelően van kialakítva a képzési program. Egy „D” szintű klubnak pedig elsősorban az a feladata, hogy minél több gyerekkel szerettesse meg a labdarúgást, így minél több játékost integráljon be a képzésbe. Ez egy sokkal összetettebb feladat, hiszen minden játékosnak biztosítanunk kell a sportolási lehetőséget.

Aki gyerekekkel foglalkozik az tudja, hogy bármiről beszélünk legyen az tanulás vagy sport, minden gyerek eltérő ütemben fejlődik, vannak, akik könnyebben haladnak a tanulási folyamatban és vannak, akik kicsit később érik be a társaikat. Éppen ezért a kis korosztályokban több csoportot alakítottunk ki, ahol mindenki a saját tempójában tud fejlődni.

Szerencsére egy nagyon befogadó közegbe kerültem – gyerekek, szülők, kollégák részéről egyaránt, így nagyon könnyű volt belerázódni a napi munkába.

🎙Szűkített kerettel kezdhetted el a munkát, hiszen kialakításra került két versenykorosztály is. Korábbiakhoz képest miben változtak az edzések és a gyerekek hogyan reagáltak erre?

💬 Az első 1-2 hónap az ismerkedéssel telt, igyekeztem felmérni a játékosok előképzettségét, illetve próbáltam belőni, hogy milyen játékerőt képviselünk a környékbeli csapatokhoz képest.

Az edzéseken a technikai képzés mellett nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a kisjátékokra, illetve a létszámfölényes játékhelyzetek gyakorlására. A srácok hamar felvették a ritmust, nagyon gyorsan tanulták meg az új dolgokat, amit nagyban megkönnyített, hogy szinte mindenki rendszeresen járt edzésre.

🎙Mi az, amit meg szerettél volna valósítani és ez mennyire sikerült az ősz folyamán?

💬Egy labdabirtokláson alapuló támadó futballt szerettem volna megvalósítani a gyerekekkel, ahol a mérkőzések nagy részében mi dominálunk, támadásban és védekezésben egyaránt.

Az őszi szezon második felére ez már szépen körvonalazódott és nagyon sokszor ki is jött, amit az edzéseken gyakoroltunk. Úgy érzem hamar sikerült megtalálni a közös hangot, fekszik is a csapatnak ez a játékstílus így összességében elmondható, hogy egy jól sikerült féléven vagyunk túl.

🎙Mi az amiben fejlődni tudtak a félév alatt a gyerekek?

💬Szerintem a játék minden elemében léptünk előre, van, amiben többet és van, amiben kevesebbet, de egyre tudatosabban játszanak a gyerekek a mérkőzéseken.

Nagy nyomás alatt is megpróbáljuk kihozni a labdát és építeni a játékot, előfordul ugyan, hogy belehibázunk, de zömében jó döntéseket hozunk az adott játékszituációban. A letámadásaink kifejezetten jól működnek, egyre jobban tudja mindenki a feladatát, ennek köszönhetően rengeteg labdát tudunk szerezni, amiből

nagyon sok helyzetet tudunk kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

🎙Milyen emlékezetes pillanatokra tekintesz vissza örömmel és kevésbé boldog szemüvegen keresztül?

💬Szerencsére negatívumból viszonylag kevés volt, de többször is előfordult egy-egy mérkőzésen vagy tornán, hogy elcsúszott a fókusz, nem tudtunk folyamatosan koncentrálni. Elég, ha csak az ESMTK elleni mérkőzést említenem, ahol 3×15 percig hibátlanul játszottunk, majd az utolsó negyedben 5 perc alatt négy gólt is kaptunk… Ezen a téren mindenképpen fejlődnünk kell a következő félévben.

A pozitív egyértelműen a hazai Puskás Akadémia elleni mérkőzés volt, ahol az eredmény mellett a játék is nagyon előre mutató volt.

🎙Mit várhatunk tavasszal?

💬Az edzéseken szeretnék egy magasabb szintre lépni, mind a gyakorlatok komplexitását, mind a hatékonyságot tekintve. Nyomás alatt kell jó döntéseket hozni, a megfelelő technikai kivitelezés mellett. Éppen ezért a felkészülési mérkőzésekre is olyan ellenfeleket választottam, akik folyamatos nyomás alatt

tartanak bennünket.

Emellett több játékos is lehetőséget kap majd az U13-as csapatban, edzéseken és mérkőzéseken egyaránt, ami szintén egy kiváló fejlődési lehetőség a számukra.

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛