U15: Év végi értékelő

Tovább cikázunk a korosztályok értékelői között, ezúttal az U15-ös csapat köszön be és tekintjük át a magunk mögött hagyott hónapokat✍️⚖️

Srácaink idén kóstoltak bele a „nagypályás” fociba és az előkelő 2️⃣. helyen fordulnak a versenysorozatban 💪

Az őszi időszakról a csapat vezetőedzőjét, Gábor Habost kérdeztük:

🎙Milyen előzetes várakozásokkal tekintettél a szezon elé? Mégiscsak most estek át a „nagypályás” tűzkeresztségen a srácok…

💬Kíváncsian vártam hogy a 3/4 pályáról milyen lesz az átállás nagypályára. A szűkös keret miatt a csapategység erősitése volt a cél, illetve az, hogy lehetőség szerint minél több játékpercet kapjanak a srácok. Fontosnak tartottam már előzetesen is azt, hogy mindenkinek éreznie kell azt, hogy fontos láncszem a csapatban és ez már nem kispálya.

🎙Voltak-e számszerűsített célok, amelyek a fejedben körvonalazódtak?

💬A sorsolás alapján mindenképpen a dobogót céloztuk meg és szerettünk volna úgy fordulni tavaszra, hogy minél több csapatot hagyunk magunk mögött.

Ennél viszont sokkal fontosabbnak gondolom azt, hogy a nagypályás labdarúgás alapjait meg tudjam tanítani a srácoknak. Ez a pályaméret már komolyabb fizikai felkészültséget igényel, így abban is fejlődnünk kellett.

Utánpótlásban igazi értékmérő, ha a magasabb korosztályba tud lépni akár edzés, akár mérkőzés tekintetében egy-egy játékos. Nálunk ez még inkább kihívást jelentett, hiszen a regionális bajnokságban brillírozó U17-es csapatba kellett odaférni játékosaimnak, ha „fel akartak játszani”. Azt gondolom, ebben is sikeres volt az ősz.

🎙Hogyan jellemeznéd a szezont? Viszonylag csonka bajnokság volt, hiszen két csapat is visszalépett a küzdelmektől és a sorsolás szeszélye okán hetekig nem játszhattunk tétmeccset.

💬Igen, sajnos kevés tétmeccset játszhattunk, amely rossz érzéssel tölt el, hiszen ebben a korban is minél több mérkőzésnek kellene benne lenni a lábakban. A kevés játékpercet ugyan igyekeztünk pótolni barátságos mérkőzésekkel, de azért szezon közben ellenfelet találni nem volt egyszerű.

Ugyanakkor sokat fejlődött a csapat, amelynek csúcspontja a Szigetszentmiklós elleni mérkőzés volt, ahol egy remek csapat ellen sikerült minden olyan elemet megvalósítani, amit kértem és igazi csapatként tudtunk győzni.

Elégedett voltam a magas edzéslátogatottsággal, a gyerekek edzéseken és mérkőzéseken tanusított hozzáállásával, valamint azzal, hogy vissza-visszaköszöntek az edzésen gyakorolt elemek a mérkőzéseken.

🎙Hogyan alakul a téli felkészülés és milyen célokkal vág neki a tavasznak a csapat?

💬Kemény edzésekre kell felkészülnie a srácoknak, mert a fizikumnak rendbe kell lenni tavaszra. Január első hetében már futsal fellépésünk van, amely remekül illeszkedik a felkészülésünkbe.

Igen sűrű lesz az időszak, hiszen a futsal mellett részt veszünk egy nagypályás felkészülési tornán is, amelynek révén három hétvégén is éles szituációban tudjuk gyakorolni az edzéseken tanultakat.

Azt gondolom, hogy minimális célunk a dobogó tavasszal, de mellette a gyerekek fejlődése lesz az igazi értékmérő.

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛