Grassroots: Év végi értékelő

Egyesületünk idén eljutott arra a szintre, hogy immár nem csupán versenykorosztályaink vannak, hanem ún. grassroots csoportokban is van lehetősége a gyerekeknek focizni ⚽️💪 Itt azok a gyerekek sportolnak, akik most kezdik el a labdarúgást, vagy nem szeretnének igazolt játékosok lenni, csupán mozogni, focizni szeretnének 🔥

Nézzük, milyen is volt ez az ősz a Grassroots csoportokban ✍️⚖️👀Egyesületünk elnökségi tagja, Tarpai Zoltán osztotta meg gondolatait ezen csoportokat illetően:

„Idén márciusban hoztuk létre – akkor még 8-10 fővel – az ún. grassroots csoportot. A csoport kialakítását az a tapasztalat vezérelte, hogy egyre több gyermek kezdett el érdeklődni Egyesületünk iránt, azonban többen még csak akkor kezdték el ezt a sportot és azt láttuk, az adott versenykorosztályt illetően még nem tartanak ott, ahol a többiek.

Úgy döntöttünk, hogy – igazodva Egyesületünk filozófiájához – minden gyereknek szeretnénk megadni azt a lehetőséget, hogy saját ütemében fejlődhessen és nem küldünk el senkit csak azért, mert az adott versenykorosztály létszáma betelt.

Kíváncsian vártuk az őszt, hogy az addigra 20-25-ös létszámra duzzadt csoport mennyire lesz ‘életképes’. Nos, annyira, hogy az addig két edzővel működő csoportot külön kellett választani a magas létszám miatt és immár két csoportban ‘üzemel’ a grassroots szekció.

Kis grassroots csoportjainkban 8-10 éves gyerekek fociznak hétről hétre, míg a nagyoknál 11 éves kortól idősebbek járnak az edzésekre. Jelenleg 4️⃣5️⃣-en❗️ vagyunk a két csoportban. Külön érdekesség, hogy a gyerekek 1/3-a nem halásztelki, hanem a környező településekről járnak át Hozzánk!

A gyerekek rendkívül motiváltak és jól érzik magukat, ezt a közel 8️⃣0️⃣ százalékos edzéslátogatottság is jelez, ami egészen elképesztő.

Ezen csoportokban – köszönhetően annak, hogy tágabbra hagyjuk a korosztályi kereteket – egyfajta grund hangulat uralkodik és a versenykorosztályok edzéseihez képest itt igazi örömfoci van. Eljönnek a srácok és az idő nagy részében ‘meccseznek’. Néha még a versenykorosztályokból is be-beugrik egy-két gyerek az edzésekre.

A csoport célja a sportolási és mozgási lehetőség biztosításán túlmenően természetesen az is, hogy azon srácokat, akik már a versenykorosztályban is megállják a helyüket, ‘feladjuk’ az adott korosztályba. Ősszel 10❗️gyerek került át és januárban további 4-5 srác fogja megmutatni tehetségét az adott korosztály próbaedzésén.

Tavasszal is azon leszünk, hogy még tovább fejlődjenek a gyerekek, mozogjanak, sportoljanak és érezzék jól magukat ebben a közösségben.”

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛