U9: Év végi értékelő

Ahogyan közeleg az év vége, úgy érünk lassan a korosztályos értékelések végére 🔚✍️⚖️ Az alsó szekció kapcsán az U9-es brigádról nem szóltunk még, így most ők következnek💪

Szerencsére rendkívül bő kerettel dolgozhat a szakmai stáb, hiszen a versenykorosztályban 2️⃣8️⃣ játékosunk van, akik az 5️⃣1️⃣ edzésen 7️⃣8️⃣ százalékos❗️ edzéslátogatottságot villantottak👏 Emellett 7️⃣0️⃣0️⃣ percnél is több játéklehetőség adódott az ifjaknak, így fociból nem volt hiány 🎯⚽️

A csapat vezetőedzője Zsolt Deák értékelte az őszi időszakot:

🎙Korábbiaktól eltérően ezen korosztályban is kialakítása kerültek különböző csoportok? Mennyire vált be a lépcsőzetesség ezen korosztályban?

💬Nyáron kapcsolódtam be a korosztály munkájába, ahol tulajdonképpen hárman dolgozunk a gyerekekkel! Mivel ebben a korban minden gyerek eltérő ütemben fejlődik, vannak akik könnyebben haladnak a tanulási folyamatban és vannak akik később tudnak kiteljesedni. Ezért az idei évtől a kis korosztályokban több csoportot alakítottunk ki, ahol mindenki a saját tempójában tud fejlődni!

Ez a rendszer teljes mértékben a gyerekek érdekét szolgálja! Van átjárás a csoportok között, így aki esetleg kiugró ütemben tud fejlődni, a későbbiekben feljebb tud lépni egy szinttel!

🎙Milyen elképzelés mentén vágtatok neki a munkának a nyáron és az előzetes terveket mennyire tudtátok megvalósítani?

💬Kialakítottunk egy heti programot, amiben meg van határozva minden edzésnek a célja. Ebben a korban az egyéni fejlesztésen van a legnagyobb hangsúly, éppen ezért nagy figyelmet fordítottunk a technikai képzésre, illetve a párharcok gyakorlására!

🎙Hogyan látod, hol van most ezen korosztály a környékbeli csapatokhoz képest? Mi az amiben fejlődni tudtak a félév alatt a gyerekek?

💬Ebben a korban még nagyon hullámzó a teljesítményük a gyerekeknek (ezt a saját bőrünkön is tapasztaltuk) éppen ezért nehéz megállapítani, hogy hol is tartunk a többiekhez képest!

Viszont jó volt látni, hogy a mérkőzéseken bátran felvállalják a gyerekek az 1-1 elleni játékot, támadásban és védekezésben egyaránt.

🎙Ha visszaemlékszel a magunk mögött hagyott időszakra, van-e olyan pillanat, ami megragadt Benned?

💬Nehéz kiragadni egy-egy pillanatot, hiszen egy-egy tornán belül is óriási tud lenni a kontraszt. Viszont az mindenképpen pozitív, hogy az MTK-val meglévő együttműködésünk keretében, több alkalommal is meg tudják magukat mutatni a gyerekek a korosztályos edzőknek!

Illetve az ősz folyamán volt egy közös edzésünk az MTK U7-es és U8-as csapatával, ami kifejezetten jól sikerült. Eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk az edzésről, illetve a bejáró gyerekekről is, ami mindenképpen büszkeséggel tölt el bennünket!

🎙Mi várható tavasszal? Tapasztalatok alapján fog-e valami módosulni az őszhöz képest?

💬Eltelt fél év, sikerült megismernünk egymást a gyerekekkel és a stábbal is! A kollégákkal megtaláltuk a közös hangot, jól együtt tudunk dolgozni, hasonlóan gondolkodunk a játékról, ami ad egyfajta állandóságot a gyerekeknek is. Kialakult egy rendszer, ami alapvetően jól működik, így a heti programon nem fogunk változtatni!

Viszont a Bozsik Fesztiválok mellett, szeretnénk több tornát illetve edzőmeccset lekötni a gyerekeknek, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséghez jusson!

Mert itt focizni jó💙💛

Hajrá Telek!💙💛