Utánpótlás: Deák Zsolt a Puskás Akadémiától érkezik Halásztelekre

Az átigazolási szezonban lesz néhány bejelentésünk 📣 íme rögtön az első, amely az utánpótlás szakmai stábját érinti 💣💪🔥

Szakmai vezetőként és edzőként tér vissza Halásztelekre a korábban többek között a Ferencvárosnál és a Puskás Akadémiánál is utánpótlás edzőként éveket töltő Zsolt Deák💣💪🔥

Utánpótlás szakmai vezetőnkkel és edzőnkkel beszélgettünk célokról, elképzelésekről és mindenről, ami foci:

🎤Nem ismeretlen a helyszín és a közeg, hiszen halásztelki lakosként gyakorlatilag hazatértél. Milyen út vezetett idáig?

🗣Igen, szó szerint hazatértem, hiszen 10 éve lakom Halásztelken, ahol korábban három évet futballoztam az utánpótlás csapatokban, majd az edzői pályámat is itt kezdtem el.

Amikor a középiskolás évek vége felé a pályaválasztás elé kerültünk, akkor eldöntöttem, hogy azzal szeretnék foglalkozni, ami igazán érdekel, így maradtam a sport közelében és jelentkeztem a Testnevelési Egyetemre.

A döntésben nagyon nagy szerepe volt az akkori edzőimnek, illetve testnevelőimnek, egyfajta példaképként tekintettem rájuk. Az egyetemi évek alatt testnevelő tanár-kollégiumi nevelőtanár diplomát szereztem, ezzel párhuzamosan elkezdtem az edzői tanfolyamok elvégzését is, jelenleg UEFA A licences végzettséggel rendelkezem.

🎤Milyen elképzelésekkel vágtál bele az „edzősködésbe”?

🗣A folyamatos fejlődést szem előtt tartva igyekeztem évről-évre mindig egy lépcsőfokot előre lépni, így elmondhatom magamról, hogy a kis korosztályoktól kezdve egészen a nagypályás csapatokig szinte minden korosztálynál dolgoztam az elmúlt évek során.

Kitűzött célom volt, hogy egyszer a legmagasabb szinten tudjak dolgozni, olyan helyen, ahol az ország legtehetségesebb játékosaival tudok foglalkozni. Szerencsés embernek mondhatom magam, hiszen a Ferencvárosnál három évet, majd a Puskás Akadémián két és fél évet töltöttem el. Ebben az időszakban nagyon sok kiváló szakemberrel dolgozhattam együtt, akiktől rengeteget tudtam tanulni, emellett olyan játékosokkal foglalkoztam, akik közül többen már a felnőtt futballban bontogatják a szárnyaikat.

🎤Ilyen előzményeket követően miért éppen Halásztelek az újabb állomás?

🗣Egyrészt a család miatt is közelebb szerettem volna dolgozni, hiszen a minden napi ingázás rengeteg időt vett el az életemből, másrészt amikor először leültem az egyesület vezetőivel, hamar kiderült, hogy hasonlóképen gondolkodunk a futballról. Olyan célokat vázoltak fel, amivel maximálisan tudok azonosulni.

Az elmúlt években rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem az utánpótlás nevelés terén, amit most itt szeretnék kamatoztatni. Érzelmileg mindig is kötődtem a klubhoz, így talán most egy kicsit vissza tudok adni abból a sok jóból, amit annak idején itt kaptam.

🎤Mi lesz a feladatod?

🗣A kis szekcióban(U7-U13) a szakmai munka irányítása mellett az U8-U9-es csapat vezetőedzője leszek. Ezeknél a korosztályoknál az elsődleges célunk a megfelelő technikai bázis kialakítása mellett a különböző játékhelyzet megoldások hatékonyságának növelése lesz.

🎤Mi jellemzi Deák Zsoltot mint edzőt?

🗣A kezdeményező futball híve vagyok. Szeretem, ha a csapataim irányítják a mérkőzést, ennek megfelelően olyan játékosokat kell képeznünk, akik mernek vállalkozni, bátran felvállalják az előre játékot és folyamatosan nyomás alatt tudják tartani az ellenfelet.

Partnerként kezelem a játékosokat, szeretek velük nyíltan kommunikálni és igyekszem olyan légkört kialakítani az öltözőben, amiben ők is jól érzik magukat. Szentül meg vagyok róla győződve, hogy a mai világban az autokrata vezetési stílussal hosszú távon nem lehet eredményt elérni. Ettől függetlenül az edzéseken ugyanúgy megkövetelem, hogy maximális koncentráltsággal és a kellő dinamikával végezzék el a gyakorlatokat.

🎤Ha 5 év múlva ugyanígy beszélgetünk, mivel lennél elégedett az eltöltött időszakot illetően?

🗣Akkor lennék maximálisan elégedett, ha pár éven belül az alábbi célok megvalósulnának:

1️⃣ Kidolgozott, egymásra épülő képzés óvodás kortól felnőtt korig

2️⃣Minél több tehetség áramoltatása a magasabban jegyzett klubok felé (MTK Budapest)

3️⃣A felnőtt csapatunk bátran tudjon támaszkodni az utánpótlásra, ami azt jelenti, hogy a keret nagy része saját nevelésű játékosokból áll

Mindezt úgy, hogy közben testileg-lelkileg egészséges, futball-szerető embereket nevelünk a labdarúgáson keresztül.

Több, mint egy klub 💙💛

Hajrá Telek! 💙💛